KNLTB Voorjaarscompetitie 2022 - Tennis en Padel

Hoewel het coronavirus ons de laatste weken van 2021 behoorlijk in de greep houdt, hopen we toch dat we aankomend voorjaar competitie kunnen spelen. Met betrekking tot deze KNLTB competitie zullen er een aantal belangrijke wijzigingen zijn ten opzichte van voorgaande jaren.


8&9 Tennis nu ook op vrijdagavond
In het overzicht hierboven zijn de nieuwe competitiesoorten oranje gemarkeerd. Zo wordt 8&9 Tennis ook op vrijdagavond aangeboden. Deze dubbelcompetitie is ideaal voor de startende tennissers. Kijk op deze pagina voor alle informatie over de 8&9-competitie. 

Vrijdagavondcompetitie
De vrijdagavondcompetitie wordt steeds populairder. Hierdoor kan het voor verenigingen lastig zijn om als gevolg van een beperkte baancapaciteit alle spelers op vrijdagavond competitie te laten spelen. Vorig jaar deed de KNLTB onderzoek naar mogelijke oplossingen. Om de drukte op vrijdagavond te reguleren zal er met ingang van 2022 tijdens de KNLTB Voorjaarscompetitie op vrijdagavond 'om de week' worden gespeeld. 

Wat houdt  'Om de week spelen' op vrijdagavond precies in?

  • Teams spelen om de week competitie, de gemengde teams én 8&9 Tennis starten één week eerder dan de reguliere competitie, namelijk op 1 april; de heren- en damesteams starten gelijk met de reguliere competitie op 8 april;
  • Alle teams spelen volledige wedstrijden met een supertiebreak in de 3e set;
  • Ieder team heeft in totaal 5 speeldagen om de overlap met toernooien en andere activiteiten van de verenigingen zoveel mogelijk te beperken;
  • De totale competitie op vrijdagavond is daarmee 10 weken (exclusief inhaaldagen). De overige competitiesoorten duren gewoon 7 weken.

PADELCOMPETITIE VOORJAAR 2022

Padel-competitie
Iedereen kan meedoen aan de padelcompetitie: of je nu een beginner of wedstrijdspeler bent. Iedereen die padel wil spelen is welkom! In de Voorjaarscompetitie Padel kunnen spelers meedoen aan de vrijdagavond, zaterdag- of zondagcompetitie. Een team bestaat uit minimaal 4 spelers.

Competitieaanbod
Op zowel vrijdag, zaterdag als zondag wordt er gespeeld in verschillende klassen. De competitie wordt eenmalig ingedeeld op basis van teamgemiddelde om padelspelers zoveel mogelijk tegen gelijkwaardige tegenstanders te laten spelen. De competitie is dus voor iedereen: beginners, licht gevorderden, gevorderden en wedstrijdspelers.

De padelcompetities op zaterdag en zondag zijn voor spelers van alle leeftijden. Op vrijdag kun je vanaf 15 jaar deelnemen. Voor padelspelers t/m 17 jaar wordt op zondag een jeugdcompetitie aangeboden. Ook deze competitie wordt ingedeeld op basis van teamgemiddelde.

Speeldata

Promotie en degradatie
Vanaf 2022 wordt tijdens alle padelcompetities gespeeld om promotie/degradatie. Hierdoor zal er een piramidale opbouw van klassen ontstaan, waardoor uiteindelijk de niveauverschillen in de klassen kleiner worden. Een team promoveert of degradeert dus naar dezelfde competitie het jaar daarna. 

Kosten KNLTB Voorjaarscompetitie
Kosten tenniscompetitie 2022 per team € 95,-
Kosten tenniscompetitie 2022 op vrijdagavond, per team € 72,-
Kosten padelcompetitie per team € 72,-.
Kosten competitie Tenniskids per team € 32,-.

Deze kosten bestaan uit de bijdrage van de KNLTB plus de bijdrage aan de schoonmaakkosten van de kantine.
Daarnaast betaalt elk team € 5,- per doosje ballen dat gebruikt wordt voor het spelen van competitiewedstrijden.

Inschrijven tennis en padel
De inschrijving van de Voorjaarscompetitie Tennis & Padel sluit al op zondag 9 januari.

Wil je meedoen? Meld jouw team dan aan via [email protected].
Mocht je nog geen team hebben maar wel een maatje, vermeld dit dan bij je aanmelding. Rian kan zo misschien wat koppels aan elkaar voorstellen om een leuk team te vormen. 

Heb je vragen, stel ze gerust! Neem contact op met Rian Huijbers via 06 - 543 765 93.