KNLTB Voorjaarscompetitie 2024 - Tennis en Padel

Voor komend voorjaar is het weer mogelijk om in te schrijven voor de KNLTB-competitie voor tennis en padel.

TENNIS

Speeldata

Vrijdagavondcompetitie / om de week en 5 speeldagen
Om de drukte op vrijdagavond te reguleren wordt er tijdens de KNLTB Voorjaarscompetitie op vrijdagavond 'om de week' gespeeld.

Wat houdt 'Om de week spelen' op vrijdagavond precies in?

  • Teams spelen om de week competitie. Heren- en damesteams starten één week eerder dan de gemengde teams en 8&9 Tennis, namelijk op 5 april; de gemengde teams en 8&9 Tennis starten op 12 april;  
  • Alle teams spelen volledige wedstrijden met een supertiebreak in de 3e set;
  • Ieder team heeft in totaal 5 speeldagen, om de overlap met toernooien en andere activiteiten van de verenigingen zoveel mogelijk te beperken;  
  • De totale organisatie voor de competitieleider op vrijdagavond is daarmee 10 weken (exclusief inhaaldagen). De overige competitiesoorten duren 7 weken.
  • Omdat de gemengde teams en de HD/DD teams op verschillende dagen competitie spelen, is het mogelijk om in beide competities uit te komen.  

Competitieaanbod 

PADEL

Iedereen kan meedoen aan de padelcompetitie, beginners en ervaren spelers. De competitie bestaat uit vijf speeldagen en een team bestaat uit minimaal 4 spelers.  

Speeldata
De Voorjaarscompetitie Padel wordt gespeeld in april en mei 2024.  

Competitieaanbod 

Kosten
Op dit moment is de KNLTB competitiebijdrage voor padel- en tennisteams nog niet bekendgemaakt. Naast deze bijdrage betaalt elk team € 5,- per doosje ballen dat gebruikt wordt voor het spelen van competitiewedstrijden.  

Inschrijven
Teams inschrijven voor tennis en padel kan door een mail te sturen naar de competitieleider

Zorg er in ieder geval voor dat je inschrijving vóór 17 december binnen is.  

Belangrijk

Bij inschrijving voor de competitie gaan we loten als er te weinig ruimte is op een dag(deel). Word je team uitgeloot dan heb je wél de garantie op een plek bij de volgende competitieronde. We vragen alle teams daarom ook na te denken over een alternatieve speeldag, zodat we loten mogelijk kunnen voorkomen.  

Een inschrijving van een team verplicht zich tot deelname. Bij het terugtrekken van een team worden er door de KNLTB kosten in rekening gebracht.  

Voor vragen of voor meer informatie kun je contact opnemen met Rian Huijbers.