KNLTB Voorjaarscompetitie 2023 - Tennis en Padel

We kunnen al aanmelden voor de KNLTB-voorjaarscompetitie tennis en padel.

TENNIS

De KNLTB heeft het aantal competitiesoorten ingeperkt. Op alle dagen van de week is het mogelijk om competitie te spelen. Mocht je vragen hebben over het competitieaanbod, neem dan contact op met Rian.  

8&9 Tennis
Deze dubbelcompetitie is ideaal voor de startende tennissers. Het is mogelijk om te spelen op donderdag- en vrijdagavond en zondagmiddag. Alle informatie vind je hier op de website van de KNLTB.

Vrijdagavondcompetitie - Om de week en 5 speeldagen
Om de drukte op vrijdagavond te reguleren én toekomstige groei mogelijk te maken wordt er op vrijdagavond 'om de week' gespeeld.  

Wat houdt 'Om de week spelen' op vrijdagavond precies in?

  • Teams spelen om de week competitie. De gemengde teams én 8&9 Tennis starten op 31 maart, de heren- en damesteams starten op 7 april;
  • Alle teams spelen volledige wedstrijden met een supertiebreak in de 3e set;
  • Ieder team heeft in totaal 5 speeldagen, om de overlap met toernooien en andere activiteiten van de verenigingen zoveel mogelijk te beperken;
  • De competitie op vrijdagavond duurt daarmee 10 weken (exclusief inhaaldagen). De overige competitiesoorten duren 7 weken.  

Speeldagen tennis       

PADEL

Iedereen kan meedoen aan de padelcompetitie: of een speler nou beginner is of wedstrijdspeler. Een team bestaat uit minimaal 4 spelers.

Competitieaanbod
Er is aanbod op zowel vrijdagavond, zaterdag als zondag. Vanaf 2023 wordt er ook een aparte 15+ damescompetitie geïntroduceerd. De competitie op zaterdag en zondag is voor spelers van alle leeftijden en op vrijdag vanaf 15 jaar.

Speeldagen padel

KOSTEN  TENNIS- EN PADELCOMPETITIE

Deelname aan de tenniscompetitie kost € 45,- per team. Dit is de competitiebijdrage aan de KNLTB. Voor de vrijdagavond Tenniscompetitie (om de week) en de Padelcompetitie is dit € 32,-.  Daarnaast betaalt elk team € 5,- per doosje ballen dat gebruikt wordt voor het spelen van competitiewedstrijden.

INSCHRIJVEN TENNIS- EN PADELCOMPETITIE

Zoek elkaar op om teams te vormen en schrijf je team in door een mail te sturen naar de competitieleider Rian Huijbers. Ook voor vragen kun je contact opnemen met Rian.

 Inschrijvingen moeten in ieder geval vóór 10 januari binnen zijn. Inschrijvingen voor de padelcompetitie graag zo snel mogelijk doorgeven, zodat we snel zicht hebben op de interesse en mogelijkheden ten aanzien van het aantal teams en de baancapaciteit.

Een inschrijving van een team verplicht zich tot deelname. Bij het terugtrekken van een team worden er door de KNLTB kosten in rekening gebracht.