KNLTB Najaarscompetitie 2023 Tennis en Padel

Voor komend najaar is het weer mogelijk om in te schrijven voor de KNLTB-competitie voor tennis en padel. Hieronder kunt u alle informatie lezen.

Tenniscompetitie

Van de huidige voorjaarscompetitie worden op dit moment de laatste ontmoetingen nog gespeeld. Toch moeten we alweer denken aan inschrijven voor de najaarscompetitie.  

5 speeldagen

Net als vorig jaar 2022 is het aantal speeldagen van de Najaarscompetitie aangepast van 7 naar 5 speeldagen. Deze beslissing is niet zomaar genomen en heeft een aantal redenen, waaronder de weersomstandigheden en de herfstvakantie in de periode van de najaarscompetitie. In het najaar wordt de vrijdagavondcompetitie in tegenstelling tot de Voorjaarscompetitie NIET om de week gespeeld. Dit is vanwege de beperkte periode waarin in het najaar wordt gespeeld. 

Padelcompetitie

Iedereen kan meedoen aan de padelcompetitie: van beginner bent tot ervaren wedstrijdspeler. De competitie bestaat uit 5 speeldagen en een team bestaat uit minimaal 4 spelers.  
Competitieaanbod
Net als tijdens de Voorjaars- en Zomercompetitie wordt er in het najaar een aparte 15+ damescompetitie aangeboden op vrijdagavond, zaterdag en zondag. 

Speeldata
De Voorjaarscompetitie Padel wordt gespeeld in september en oktober 2023. 

Promotie en degradatie
Tijdens alle padelcompetities wordt er gespeeld om promotie/degradatie. Hierdoor zal er een piramidale opbouw van klassen ontstaan, waardoor uiteindelijk de niveauverschillen in de klassen kleiner worden. De teamrechten gelden per competitie. Een team wat gepromoveerd of gedegradeerd is in najaar 2023, speelt in het najaar in 2024 een klasse hoger (promotie) of lager (degradatie).  

Kosten tennis en padel

Deelname aan de najaarscompetitie 2023 kost per team € 32,00. Daarnaast betaalt elk team € 5,- per doosje ballen dat gebruikt wordt voor het spelen van competitiewedstrijden. Een inschrijving van een team verplicht zich tot deelname. Bij het terugtrekken van een team worden er door de KNLTB kosten in rekening gebracht.

Inschrijven tennis en padel

Schrijf je team in door een mail te sturen naar de competitieleider Rian Huijbers. Ook voor vragen kun je contact opnemen met Rian.

Inschrijvingen moeten in ieder geval vóór 10 juni binnen zijn.

Inschrijvingen voor de padelcompetitie graag zo snel mogelijk doorgeven, zodat we zicht hebben op de interesse en mogelijkheden ten aanzien van het aantal teams en de baancapaciteit.