KNLTB Najaarscompetitie 2022 Tennis en Padel

Een korte uitleg over de KNLTB competitie
Tijdens de Najaarscompetitie speel jij samen met jouw team, dat uit minimaal 4 spelers bestaat, 4 dubbelpartijen op vijf speeldagen tegen de andere teams uit de poule. 
Een poule bestaat meestal uit zes teams en wordt door de KNLTB ingedeeld naar niveau, leeftijd en regio. Een team treft iedere tegenstander één keer. Je speelt een aantal keer thuis en een aantal keer ga je bij een andere vereniging op bezoek.
Het team dat na de vijf speeldagen de meeste wedstrijdpunten heeft gewonnen is kampioen. En dit najaar kun je voor het eerst meedoen met tennis- én padel.

Tenniscompetitie najaar 2022

5 speeldagen
Het aantal speeldagen van de Najaarscompetitie wordt aangepast van 7 naar 5. Deze beslissing is genomen in verband met de weersomstandigheden en de herfstvakantie in de periode van de najaarscompetitie.
De vrijdagavondcompetitie wordt in tegenstelling tot de Voorjaarscompetitie NIET om de week gespeeld. Dit is vanwege de beperkte periode waarin kan worden gespeeld. En dit betekent ook dat 8&9 Tennis NIET op vrijdagavond wordt aangeboden. 

Padelcompetitie najaar 2022

Iedereen kan meedoen aan de padelcompetitie, of een speler nu beginner is of wedstrijdspeler. De competitie bestaat uit 5 speeldagen. In deze competitie kunnen spelers meedoen aan de vrijdagavond, zaterdag- of zondagcompetitie. Een team bestaat uit minimaal 4 spelers.

Competitieaanbod
Op zowel vrijdag, zaterdag als zondag wordt er gespeeld in verschillende klassen. De competitie wordt eenmalig ingedeeld op basis van teamgemiddelde om padelspelers zoveel mogelijk tegen gelijkwaardige tegenstanders te laten spelen. De competitie is dus voor iedereen: beginners, licht gevorderden, gevorderden en wedstrijdspelers.   De padelcompetities op zaterdag en zondag zijn voor spelers van alle leeftijden. Op vrijdag kun je vanaf 15 jaar deelnemen.  

Promotie en degradatie
Vanaf 2022 wordt tijdens alle padelcompetities gespeeld om promotie/degradatie. Hierdoor zal er een piramidale opbouw van klassen ontstaan, waardoor uiteindelijk de niveauverschillen in de klassen kleiner worden. Een team promoveert of degradeert dus naar dezelfde competitie het jaar daarna. 

 

Kosten tennis en padel
Deelname aan de najaarscompetitie 2022 kost per team € 69,50 (competitiebijdrage KNLTB + bijdrage aan schoonmaakkosten kantine). Daarnaast betaalt elk team € 5 per doosje ballen dat gebruikt wordt voor het spelen van competitiewedstrijden.  
Een inschrijving van een team verplicht tot deelname. Bij het terugtrekken van een team zal de KNLTB kosten rekenen.

Inschrijven teams tennis en padel
Zoek elkaar op om teams te vormen en schrijf je team in door een mail te sturen naar de competitieleider Rian Huijbers. Ook voor vragen kun je contact opnemen met Rian.


De inschrijvingen moeten vóór 10 juni binnen zijn. 

Inschrijvingen voor de padelcompetitie graag zo snel mogelijk doorgeven, zodat we op tijd zicht hebben op de baancapaciteit.